Su tesisatı bakımı ve onarımı nasıl olmalıdır?

03.08.2011 16:27

Su tesisatı bakımı ve onarımı:

Su tesisatı (temiz su tesisatı), doğalgaz tesisatı (ısıtma tesisatı), kalorifer tesisatı (radyatör tesisatı), kombi tesisatı (ısıtma tesisatı), şofben tesisatı (sıcak su tesisatı), hidrofor tesisatı (pompalama), yağmur suyu tesisatı (çatı pimaş tesisatı), atık su tesisatı (kirli pis su tesisatı), su deposu tesisatı (depolama tesisatı)  olarak dokuz bölüm üzerinde çalışıyoruz.

Sıhhi Tesisat:

Kullanılabilir suyun , doğalgazın eski ismiyle hava gazı(1940-1990), kullanıma hazır hale getirilmesi ve atık suyun (pis suyun), yağmur suyunun  kanalizasyona ulaşımını sağlamak amacı ile plastik (PVC) borular sert plastik (pimaş ) boruların bileşimlerinin uygun koşıllarda oluşturulan sistem.

 Su tesisatı (temiz su tesisatı) :

Kullanılabilir suyun (temiz suyun), plastik(pvc), pimaş veya demir tesisat boruları ile drenaj yapılarak  su saatinden  alınıp rekorlar ile ankastre olarak (yüzey içi) veya yüzey dışından temiz su tesisatı (musluk, batarya, klozet, taharat musluğu, kombi, lavabo, , duş sistemleri bağlanarak) ve sıcak su tesisatı (şofben, batarya sıcak çıkışı, kombi sıcak su uçları bağlanarak) iki sistemin tamamlanmasıyla oluşan tesisat kombinasyonu.

Doğalgaz tesisatı (eski adıyla hava gazı tesisatı):

Doğalgazın (hava gazı) TSE kalitesine uygun paslanmaz borular ile doğalgaz şebekesinden alınarak iki parmaklık borular ile  polietilen kaynaklama ile dairenin  gaz sayacına  taşınması bu sayaçdan te ile dirsekler ve manşon  ile g alveniz boruların (kıbrıs borusu) ketenler  ve boyalar (sızdırmazlık macunu)  kullanılarak sızdırmazlığı kontrolü ile oluşan tesisat sistemi.

 Kalorifer tesisatı (radyatör tesisati):

Sıhhi tesisatdan alınan suyun kombi veya binaya ait kalorifer kazanlarında   ısıtılarak  radyatör petekleri ile  kalorifere  aktarıllarak  vana , tahliye musluğu ( fazla syun tahliyesi) gibi ekipman tesisat malzemeleri ile oluşturulan tesisat sistemidir.

Kombi tesisatı:

Sıhhi tesisatdan suyun alınarak çeşitli kombilere bağlanarak bu bağlantı borulaının radyatör peteklerine aktarılması  ile oluşan tesisat sistemi.